Sladší a přitom lehčí než cukr

Věděli jste, že může existovat něco ještě sladšího než cukr? V tom případě se seznamte s rostlinou agáve, z jejíž stoprocentní štávy pochází i oblíbené sladidlo v podobě agáve sirupu.

vafle ve tvaru srdíčka, dvě vajíčka, na stole ingredience, mouka, metlička

Raw food je v posledních letech velkým hitem. Má mnoho stoupenců, kteří se podobného stravování nechtějí vzdát, proto se do našich končin dostávají i tyto zajímavé produkty. Samozřejmě v plnohodnotné a certifikované kvalitě.

Oblíbený při přípravě teplé i studené kuchyně

Agáve sirup se používá v kuchyni na mnohých místech. Je sladký, takže skvěle dosladí Vaše pokrmy. Pomůže i ve zdánlivě jednoduchých případech. Můžete s ním osladit obyčejný čaj, kávu, ale také se skvěle hodí při vaření teplého nebo studeného jídla. Nejčastěji se s ním sladí palačinky, vafle, různé další dezerty, rolády, zmrzliny, marmelády, hodí se také při doslazování smoothie. V bio kvalitě se totiž jedná o produkt, který můžeme zařadit do takzvaného raw jídelníčku. Pečení, vaření, smažení, cokoliv, kam potřebujete nebo chcete přidat cukr, tam jej můžete použít.

zmrzlina tři vedle sebe, žlutý kopeček zmrzliny, vedle je červená a pak zelená, za nimi je keř, stojí ve skleněných nádobách, kolem jsou jahody, pomeranče

  • Dokonce s ním můžete nahradit veškerý obyčejný cuk nebo med. Jenom je potřeba mít na paměti, že je tekutý a sladší než obyčejný rafinovaný cukr. Je sladší i než med, který běžně známe.
  • Obyčejný cukr totiž pomalu vypadává z módy. Daleko častěji se nahrazuje přírodními sladidly, mezi která patří stoprocentně i tato surovina. Nezatěžuje tolik lidský organismus jako cukr krystalický a je přitom velice příjemný na chuť. Obyčejný cukr je totiž i z výživového hlediska velkým problémem. Nepřináší nám nic v podstatě nic dobrého. Tak vyzkoušejte změnu.
  • Stačí místo lžičky cukru, trochu kápnout do čaje a už ho máte příjemně oslazený.